četrtek, 1. november 2007

raziskovalni projekt nutela na vzorcu populacije

danes je vsa ljubljana tiha. na ulicah gori vsaka druga luč...

ampak jast sem ostala pri nuteli.

torej:
drugi del projekta je zajemal in situ absorpcijo nutele v populacijo mladine starosti od 5 - 15 let na nekem poletnem taboru v idrijskem deževnem gozdu.
tam je naša skupina strokovnjakov opazovala vedenje množice fantkov in punčk ob stiku z nutelo ali odtujitvi od nutele.

pri tem moramo povedati, da se je nutela pojavljala in mazala ob zajtrkih in malicah.
ampak ne vsak dan. ostale namazne možnosti so bile še marelična marmelada in jetrna pašteta.

strokovnjaki so na nuteline dneve opažali neverjeten porast apetita glede na prejšnje dni.
celo sumljivo anorkesične deklice so stale v vrsti za (še) en kos kruha z nutelo.
no, tega so potem nesle fantu, ki jim je bil všeč. s tem dejanjem so simbolično napovedale, kdo bo breadwinner v njihovem življenju.

nekega dne smo obljubili nutelo, potem pa je nismo dali.
tisti dan smo se skrili v drevesno deblo. v obrambo poklicali slovensko specialno enoto, ki nas je v novem hulikopeteru odpeljala iz kriznega žarišča.

digresija: spomnim s obrazov vojakov. nekaj dni zatem sem jih videla, kako mahajo v kamero v neposrednem prenosu iz iraka. igrali so kriket proti enoti iz italije. videti so bili hrabri. če so preživeli bitko za nutelo...

po dolgih debatah in grožnjah, da nas bodo vse vrgli iz službe in na kartoteko narisali veliko črno piko, ki pomeni po našem kazenskem pravu izenačenje s pedofilom, smo klonili. štefko je šel v štarcuno in kupil nutelo za naše malčke.

treba je dodati, da se je agresija v vzorcu naše populacije eksplicitno opažala neodvisno od spola.

se nadaljuje...

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

šta je to neka izmenjaćina.
kje je pa un od ućer. aja blede ok dober.đank fud futr.

Staša pravi ...

4. julija 2000 sem bila v Njujorku. Dragan, sine ex yu ambasadorjev v ZDA, me je povabil na žurko k njemu domov, čisto v center Manhattna. Sva bila zmenjena, da na žurki pečem palačinke in da naslednji dan še za 50 dolarjev pospravim po žurki :)

No, kokrkol, žur je bil dober, je pa bil tam tut en Italijan, ki je bil po poklicu preizkuševalec nutele za ZDA. Skrbel je za kakovost, kar je pomenilo, da je vsako serijo moral probat (ok, in jo analizirat). Na žurko je prinesel veliko nutele in moje palačinke so bile potem vse umazane! Se sliši kot sanjska služba, a?

striti pravi ...

@esmić: kle na tem blogu kritike ignoriramo:)
@staša: ko bo razpis, vem, kje bo moj CV. ma potlej se bom pa še za honorarca pri najkiju javila, da odšvicam špeh. testirala bom pajkice, modrce in švicmajce, sem se odločla zdejle. in ker poznam direktorja, to ne bo problem. ;)