torek, 11. avgust 2009

to bo moj poklic!

Lani (mislim) je RTV SLO uspelo ustvariti eno luštno oddajo, ki se imenuje To bo moj poklic. v njej predstavljajo vse mogoče poklice, predvsem take, za katere je Ministrstvo za šolstvo in šport RS ugotovilo, da ni dovolj zanimanja.

v petek je tej tuliviziji uspel svojevrsten manever: v oddaji To bo moj poklic so predstavljali poklic steklopihača. skušali spodbuditi čim več mladih, da se odločijo za to področje.

in na taisti petek so v Steklarski novi začeli ugašati peči. konec je.

oddaja je tako nehote dobila nov naboj.
za zmedenost in bedaste občutke po oddaji ni bilo potrebe, nacionalka nas namreč tako umetelno uči dragoceno lekcijo - ponovitve programa so dobre zato, ker nikoli v bistvu niso ponovitve.

zdej grem pa snemat žrebanje lota.

2 komentarja:

Kameleonka pravi ...

Aja, kar konec je?! A bo sploh še kakšna slovenska firma ostala?! Edino kar me ob tem podatku radosti je dejstvo, da bom v starosti, če ne bom imela za žemljo, lahko prodala izdelke, ki jih moja mama hrani v vitrini v dnevni sobi - najbrž jim bo precej narastla muzejska vrednost! :))

esmić pravi ...

ne obremenujte se nos.tradamus je reku da 2012 ta svet pošlje nekam. Tam pa nau teh problemov. Polonastrit en pozdrav z bosne.
je tko lepo(rasejo tuki čivapi pa kajmak pa tko...)