KAKAV
1. iz predala vzameš džezvo.
2. natočiš vanjo vroče vode do polovice. razen, če ti kdo ne zateži, da je treba biti varčen, potem natočiš mrzle. če si tečen, zabrusiš, da se pokompenzira z energijo, ki se porabi za segrevanje mrzle vode. zraven zasoliš še s časom, ki ga nimaš - nimaš na pretek!
2. postaviš džezvo na špurget. pribiješ na 9., če je okoljska vest še vedno v istem prostoru, se brzdaš in ga naviješ na 7.
3. počakaš, da voda zavre.
4. medtem vzameš belo skodelo, ki je lahko tudi drugačne barve.
5. vržeš vanjo n žlic kakava. odvisno, koliko topline rabiš. jaz sem na 5.
6. belo skodelo odneseš na okensko polico ob kavču.
7. zagrabiš džezvo z levo ali desno roko in jo neseš do roba bele skodele.
8. v belo skodelo naliješ kakava do polovice in fino premešaš. toliko, da se začne gor nabirat smetana in balončki in da se z žlico prebiješ do dna skodele.
9. naliješ vode do vrha.
10. potem zagrabiš skodelo in se rahlo skrivenčen, z upogibom kolen in rahlim predklonom, elegantno prekotališ v udobno sedalno pozicijo (s to vrelo skodelo v roki je treba malo vadit - mi imamo stene poškropljene s kakavom. ne predstavljam si, kako je šele pri nenadarjenih kuharicah. se pravi, bodi previdna.)
11. rečeš prisotnim, naj dajo muziko naglas ali na glas.
12. damsko posrebaš kakav.
13. potem greš umit zobe in spat.
ker nimaš časa za bedarije!
Ni komentarjev:
Objavite komentar