nedelja, 18. november 2007

pič' pa unič'

piči in uniči.
škorpijon. november.

v mojem življenju jih je kar nekaj, ki imajo rojstni dan ta mesec.
in kar vsi nastopajo v ključnih vlogah. 3 od njih bom malce opisala. samo malo.
s tem jim bom povedala, da jih imam rada. v živo mi ne bo šlo. razen če bom pijana. ;)


1) 10. novembra je rojena oseba, ki ima v mojem življenju vlečno vlogo. hvaležna sem ji, ker me je zvlekla izpod deke. vlekla me je po svetem primožu in razlagala, da so čudni drugi in ne jest. privlekla me je v ljubljano, kjer živim. in diham. poudarjam - diham.
v bistvu je bila nekaka naveza vzpostavljena že v sedmem razredu OŠ, ko sva se na duhovnih vajah režali ko 2 pečena mačka in ugotavljali, da nuni verjetno ne bova.
zdaj ima že 30 let. ne vem, kdaj je ratala tolk starejša od mene :).
je ena izmed tistih ljudi, s katero greš na kofe in prideš nazaj manj zmatran in bolj vesel. take osebe sem tudi vedno vesela. pa čeprav me je včasih znala zabit direkt na trdna tla, da sem se zavedla, kje sem. facedown.

2) 14. november. oseba ima zdaj sina, ki ni darkerček. čeprav sva si prisegli, da bodo najini otroci darkerčki. pravi, da ni praktično, ker se temne cunje hitro umažejo.
to je oseba, ki mi je prijatelj že od otroštva, čeprav sva se v nekem obdobju najedli ena druge in sva morali narazen. se zgodi. nasičenost. če prečičaš 15 let vsak večer skupaj, poslušaš kamniško bistrico teči v morje, šteješ čas v cigaretah, sestaviš popolnega tipa iz vseh obstoječih in spiješ skupaj preveč alkohola, zmanjka snovi za pogovor. in za rast. je bila potrebna cepitev, da zdaj spet kuka ven nekaj novega in svežega. oseba je stara že 32 let in ne vem, kdaj je ratala tolk starejša od mene.

3) 17. november. malce sem premišljevala in ugotovila, da sem s to osebo, odkar se poznava, preživela skupaj na nek način najbolj čustveno nabite trenutke. take ekstremne. veliko smeha, nekaj tudi grenkih solz.
nikakor ne prenese blefiranja, ker sama nikoli ne blefira.
vedno pomaga.
govori jedrnato, natančno in brez ovinkov.
je eksplozivna in nevarna. če jo bo razkuril, se bo stepla z arnijem švarcijem.
bolje in lepše se vživi v Bil je lep poletni dan kot karmen stavec.
zdaj je stara 30 let in ne vem, kdaj je ratala tolk starejša od mene.

vsem tem trem osebam je skupno, da imajo lastnost, ki jo jast neizmerno cenim. duhovitost. ta je moji osebi kriterij za marsikaj.

amen.

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

spet tapru tule.
na krosu nikol nism bil...
uglavnem, mislm da gospodićno k ima sedemnajstga novembra rođen dan, poznam. je odtrgana k sneta strela. jo mamo radi(mal), predvsem zato k dober štrudl dela.:)

Anonimni pravi ...

tud jaz to dečvo poznam na 17.mater je fejst,itak štrudl od nje je zakon če je brez rozin. sam ne je razjezit, to že vsak ve k jo pozna.jaz jo mam ful rada, pa vse une k jo poznate:).in škorpijonke so the best.na zdravje tridesetki, štriti takoj za mano, drugo leto.

striti pravi ...

kaj? kdo? kje?
jest bom dvaindvajset.

Anonimni pravi ...

ja, brez rozin ga še ni blo.
nevarno, da bo darilo temu primerno.en teden srfanja od tromostovja do cukrarne.

Anonimni pravi ...

aja striti sm te zamenala z nekom dugim, 22ja točno.ej sorry res, men se zdi da se samo jaz staram. od tromostovja do cukrarne,no problem, sam prej bo treba eno vorng čistilno akcijo, pa eno burjo z morja. pa čim prej predn ne zmrzne

Pegaz pravi ...

Pismu, 22!
Men je pa to tok ena lepa številka... le zakaj, aj vonder.
A propos slikce z otročki: pri 23 bo jasno, da mame ne rabijo nobene slikce, da se lotijo posla, temeljito, grundlih, na dolge proge.
prav majo.

nta pravi ...

Ni za kaj in z veseljem še kdaj, vaša vlečna služba AMZS