petek, 13. april 2007

take your breath away


ko takole zjutraj ob 6.47 čakaš na red v vrsti za kopirni stroj, maš občutek, da se je treba neki pogovarjat. pa se ti toooooooolk ne da...

in jest grem zmeri na isto foro, tko da mi sploh ni treba mislt, kaj bom rekla. niso me še obtožl neizvirnosti, pa že ta tret let isto klamfam.

sam mal pogledam skoz okno, pa itak mam še svežo izkušnjo, sej sm glih iz avta stopila. pa še radijo mam pržgano na Val202 in sem apdejtana ko CNN.

"Joj, kok je dons vroče. Pa april je, kr čudn, a ne?" in to je to. Iskrica v očeh in širok nasmeh (o tem mčkn kasnejš) sta znak, da sogovornica deli mojo izkušnjo, vzame zalet in "Kokodadakokodadakokodada....". Vmes se človk loh sam mal prijazno muza, kimanje je zlo pomembno, pa pazt je treba, da jo, kokico, držiš mal na uč...

Loh se zogdi, da ne bo več hotla tvojga kimanja, ampak odločno odkimavanje in ogorčenje.. in pol flikneš not kak "Mislem, katastrofa", "Za znoret" al pa tko kej...

Ti pa loh mirnabosna nardiš plan za potek dneva, pa čas je tud za kak brejnstorming o tem, komu si kej dolžen rečt, kdo ti je naroču, da morš v dnevnike neki vpisat, ker je dons dežuren v kuhni, koga morš okarat...


o nasmehu sem hotla neki rečt. al pa o čeljustnem iztegu, koker me je podučila z., ki sumim, da je p. ( na nticinem blogu)

u glavnem, pr teh prfoksah je taka navada, da ti faco skor u nos vržejo, ko ti hočjo kej povedat. ker tako so se verjetno pr didaktiki al pa pr psihiatriji(pardon, psihologiji) za učitelje učili, da ima argument večjo težo, če je povedan od blizu.

Ma normalno, matr jim imbecilno, da ostaneš brez besed, če pa človk skor fršlok doživi od mešanice vonjev po česnu, čebulu, kavi, jabolkih in žlički vegete, ki spremljajo te dotične argumente. zoprna situacija, kompleksna zadeva...

ker kaj?

ko se ti začneš odmikat in si želet, da bi ti pri priči vonj odpovedu al pa vsaj nos odpadu, bo šla lastnica argumentov in vonjav za tabo. brez izjeme. in si hit s hrbtom v steni al pa z ritjo na kopirnem stroju.

če maš srečo, si na vrsti za kopirat in se obrneš stran, zaškiliš, napolniš pljuča in počas delaš na tem, da dobiš kej barve v ksiht.


ps: govorila sem o osebah ženskega spola, mam pa izkušnje tudi z moškimi argumenti.


in tko jest vedno protestno žvečim čigum. tudi v razredu. renegejd;)

2 komentarja:

nta pravi ...

Z. je dejansko P. To so naša ta kmečka imena, ker bi nas drgač v Zvatmu pol čudn gledal. Zdenka, Marija, Wanda - takla mamo :-)

Anonimni pravi ...

inkognito (paranoičen pogled v levo, še bolj zbegan v desno) javljam, da sm se (zopet) ornk nasmijala! teb glava res dobr melje in ropoče :)

(W. porkamadona pejd deco rihtat!:))

p.s. v word verification moram napisat ''vzjbjm'' - prou tko se počutm!

lp.Ž