nedelja, 24. junij 2007

black cats and voodoo dolls


zadnje čase se mi dogaja ena in ista čudno-čudna stvar.


in sicer se ta stvar zgodi na cesti, ki vodi skozi vas Količevo pri Radomljah (= na poti, ki me pelja v rodni kraj k moji ljubici). kar je še bolj čudno, zogdi se vedno na istem kraju.


tam nekje 23 m od gostišča Kovač stoji, leži, ali pa samo malo menca en črn maček. nič posebnega ni ta maček, le malce suh je za svojo velikost, upoštevajoč dejstvo, da preživlja dneve blizu gostilniške kuhinje...


in ta maček točno ve, kaj se bo meni po najinem srečanju zgodilo. če se mi bo obetalo kaj lepega, ta nero ne bo prečkal cestišča. delal se bo, da me sploh ne opazi in nonšalantno mežikal v prah, ki se mu zažira v telo.

če pa se nad mojo srečo zbirajo črnočrni oblaki, ni hudiča, de se ne bi sestavil... in se prav počasi, kakor da ne bi bil sam lastnik svojega črnega plašča, odvlekel čez cesto.


jast moram seveda zavoljo njega zavirati, potem pa ga v špeglu gledam, kaj počne naslednjih nekaj trenutkov.


to je pa najčudnejše: on se meniničtebinič obrne lijevokrug za 180stopinj ... in gre nazaj na svojo stran ceste... majkemi, da ma klele nekdo drug džojstik v roki in ga vodi. ta mačk je moj dnevni horoskop.


počas mu že začenjam verjet, pa jest res nič ne dam na ta vraževerstva... charmed, nimaš kej. očitno nekaj že dam, če pišem o tem.


lahko ga pa povozim, samo bogve, kaj si bom potlej nakopala nase...

4 komentarji:

striti pravi ...

...malce suh je za svojo višino...
noče mi popravit... da nima maček kej s tem

nta pravi ...

si brala Mojster & Margareta od Bulgakova? Če nisi, daj. Mogoče ti bo tale maček bolj jasen :-)

:-) pravi ...

hehe, 3x pljuni čez levo ramo! deluje! ;-)

striti pravi ...

@ntica: ja, sem brala. ne, ne more bit...
@:-): ja, pa sej bi pljuvala, samo pol bi bil pa avto tako moker... :)