četrtek, 7. junij 2007

mojih pet minut


danes sem šla v mesto. prav v center, kar se ne dogaja prav pogosto.

šla sem peš. v mesto pelje cesta. seveda. včasih je treba to cesto prečkati.

pri prečkanju nam vsake toliko pomaga semafor. tako veš, kdaj lahko greš čez cesto.

no, na takem prečkališču sem danes čakala malo manj kot 5minut.


medtem ko čakaš na zeleno, si lahko ogledaš ljudi.

na drugi strani so stali: en punker, gospodična na kolesu, fant s prevelikimi hlačami do malo pod kolenom in preveliko kapo. na moji strani sem mrgolela samo jaz.


noben od nas ni točno vedel, kako naj se obnaša. kam naj gleda. to je res težko in če nočeš izpast ko en bebo, je treba imet kar strategijo. cilj: delovati nadvse uravnotežen, zaposlen, razmišljujoč in sevada rahlo nestrpen. ker se mudi...

normalno, da si ne bo za to točko noben izbral buljenje rdečega pešca na svetlobnem znaku. to je zelo zlajnano in neumno. u luft ni blo priporočljivo, ker je pomalem začenjalo rositi. pa pol bolijo učke.


gospodična si je za gledanje izbrala sebe. najprej je iskala nekaj po torbici, ker pa tega ni bilo, se je usmerila najprej v svojo levo zapestje, kjer ni bilo ure... fak, hitro se je zavedla lapsusa in se pogladila po stegnih, ki so še bila tam. potem pa vzela iz torbice telefon in telefonirala.


fant je hotel izostriti klošarje v srevoredu 300m stran. kao. v bistvu je s kančkom desnega očesa po malem pogledoval proti gospodični. ona žal ni opazila, kok je on skuliran, uravnotežen in sploh za pojest. sej ostali tud nismo.


najbolj smešen mi je bil un punker. sicer je bil verjetno čudež, da je sploh čakal. punkerji ne čakajo pred semaforji. anarhija, pa to. kje si pa še to vidu, punk rulz punk is not dead. mogoče pa je bil on tak bolj novodobenin updejtan. tak je proti zakonom samo za vikend, v sredo pa ne.


jest sem gledala desno in levo.

gledala desno in levo in kao oprezala za avtomobili in čakala, da se cesta sprazni. pa itak bi počakala do zelene, tudi če bi se spraznila. očesna rekreacija desno-levo nikakor ni bila improvizacija. o ne šeri. tako sem lahko vse to osebje opazovala. strategy.


no, tako mi je mineval čas med 17:43 do približno 17:48.


absolutno veri iksajtink.

potem je nastopil vrhunec dneva:

kupila sem zemljevid Skandinavije in dve razglednici Ljubljane.

2 komentarja:

nta pravi ...

spet dober zapis pa še boljša fotka! matr, ti si moj najljupši pisatu-lca.
pridta z the matejem kej na en deci.

striti pravi ...

:) zardevam, medlim in pogledujam proti tlom...