petek, 27. julij 2007

posebna salama


danes se ubadam s posebno salamo.


ko sem bla še šolarček, sem jo nosila na vsak izlet, pohod, naravoslovni ali športni dan.

"pa zakaj je tolk posebna?",

sva se z bratrancem spraševala, ko sva v gmajni na 'ajnžovemu brdu' priredila skrivni piknik samo za naju. bil je takoj po kosilu. sva jedla posebno s kruhom in brez soka. ni blo lahko to spravt dol, ampak je šlo, ker posebne salame ne smeš puščat. sploh če jo doma spizdiš... no, piknika je blo konc v trenutku, ko sva pojedla, posebno vprašanje me pa še zdaj kdajpakdaj napade.


...kakorkoli, vsi smo vedeli:

- da je posebna salama v avtobusih smrdela, ko sam satan... do te mere, da je marsikdo marsikdaj v marsikatero luknjo marsikateri košček te posebne izbljuval.

- da roza barva za oblekce za barbiko še gre, ampak roza salama ne more bit glih neki, čemur bi človk reku praznik za telo in tko...

- da posebno salamo sestavljajo najbolj nespodobni deli živali, ki so potlej tko na hudičevo zmleti, da nič ne razločiš

- da ima posebna okus samo v kombinaciji s sirom, kruhom in kumaricami, drugače pa ni nič posebnega. če pa en dan stoji na sobni temperaturi, je pa okus izrazito poseben...

- da je ZARES posebna salama tista, ki se ni imenovala posebna, ampak ogrska... ta je bla za moje pojme najbolj posebna... bila je to suha salama in je mati niso nikoli kupli več kot 10dag, ker so vedeli, da bo šla, kolikor jo bodo kupili. (podobna štorija je povezana z viki kremo v 10g pakungah, ki so mi šle na jetra u božjo mater...)

vse to in še marsikaj smo vedli, pa še zmeraj smo komaj čakali:

- da na izletih napademo tavelko žemjo s posebno,

- da mati pridejo iz trgovine in se zakopljemo v vrečke ter ne odnehamo, dokler ne najdemo posebne

- da gremo v času pubertete 'po mal posebne v štacuno' (izgovor, da si sredi popoldneva ušel delu in skočil na čik (valda stari...:))

- da te kdo povabi na rojstni dan, kjer bojo meli 2 vrste sendvičev: s posebno in brez...

- da ti mati zjutraj spečejo posebno. to je pomenilo, da so počitnice...

mislim tukole:

posebna je bil poceni politično-gospodarski nateg... največjemu šitu so dali posebno ime in folk je v vrsti stal zanjo. no, res je sicer, da neke blazne izbire ni blo, ampak posebna gre še zmer zlo dobr... samo da se zdaj imenuje poli al joli al kaj... pa dejmo še vampom kako posebno ime, npr. žvečljivi mesni volančki

1 komentar:

:-) pravi ...

joj, posebno dobro je bilo, ko so se mi koški posebne posebno dobro prilepili na posebne žepe "pasje-markerskih" posebnih oblačil... sem bla posebno vabljiva... za posebne pse... ampak dal se jo je pa na posebne majhne koščke dat... :-)

PS: slišim, da imaš ti tud zdaj posebno ime! ;-)