sreda, 05. september 2007

hitrost in moč in fizika

sou. hir aj go. ivn if ajm far from biink magnifiko.
danes bom mal razlagalna. sem že dva dni tko razpoložena.
včeraj mi je neki gospod srednjih let razlagal in krilil in bil sploh ves navdušen nad tole stvarco. na koncu sem bla tud jast, ki mi v kajaku ni najbolj važna hitrost, ampak smer. ta nekako noče biti na gliho, ampak me neki drka levodesno. rezultat so žulji na palcu in razpoloženje, kot ga vidite na slikici, na katero je blo že kar nekaj kritik...
nekoč ko bom velika in bogata, hitra ko joli na dopinku in stabilna ko martin strel v kletki, bom kupila foilkayak. mišljen je za mirno vodo, torej jezera in morja zjutraj. tud na bazenu gre verjetno. velikem bazenu brez kupaća. ni še naprodaj, bo pa letos.
ma to ti je noro, samo poglejmo si slikice, ki jih bom komentirao sproti:
kola zgleda. če dobr pogledate, fantič glisira. tko mal nad vodo je. MEDŽIK? no, FIZIKS.KAKO sploh, faknšit? pri počasnem veslanju zgleda tkole. btw, tisto spodaj so foils.
potem zaštartaš. na fulgas, da ti mišice rastejo u božjomater po moji teoriji. jest še ne znam. bodi pozoren na prednji del, ki je rahlo privzdignjen... le kaj še pride??!! excited? ;)
kruzing spid, pravjo. no ja, mal si že dvignjen, tko da verjetno že fejst švicaš.


no, in kle šibaš ko hudič, komi smo te na čarunalnik spravl. počutiš se ko supermen ali lara žmoht. al pa vsaj lepa brena. vmes NIMAŠ časa, da si popraviš frizuro. srček verjetno bije tikataka. topspid. repek je čst tumač dvignjen. fijuuuuu...


to je pa graf hitrosti. modra črta prikazuje hitrost v odvisnosti od moči pri navadnem kajaku, ki jih vidimo na vseh triatlonih jeklenih, naprimer.
to pomeni, da se pri neki določeni točki nekako kr ustavi napredovanje hitrosti in ti se ženeš ko budalo, pa nisi nič hitrejši, kot če glumiš gljivu. nakak tako, vam lahko povem iz prve roke.

crvena crta prikazuje hitrost v odvisnosti od moči pri foilkajaku. in vidiga, kolk si tam hitrejši.
največja hitrost je, hmmm pozabio, ampak bom preverla, vprašala vire.
je pa neka zanka. everything comes with a twist... ne gre kola na moč več kot 2000m baje. tko da triatlon jeklenih ob še vedno v znamenju spustov seakayakov in ostalih parnikov.

ps: upam, da večjih budalaštin nism pihnla. razlaga je bla po spominu, brez zapiskov. e, da me sad majka vidi...

3 komentarji:

Pegaz pravi ...

Ooooo aaaaa master Tom, nigger Bob jako vesel da spoznati nove tehnologije!

OK, klasično napihovanje in gratuitetne kletvice na stran, precej kul igračka. Nisem je še videl, tko da hvala za razlago!

esmić pravi ...

hm, ali je ta stvar še nad vodo, če se not spravi naših stosedemnajst kg.

striti pravi ...

@esmić: sej karakter na obali pustiš :))
@pegaz: napihovanja, kletvic. kje porkaduš. vse zbrišem, če jih polovim ;)