nedelja, 29. julij 2007

mušek, muška, mušku...

muški...
beseda je še slabš poznana kot češarki, je pa v mojem življenju zelo prisotna.
imenovalnik ednine: MUŠEK, samostalnik je števen
sklanjatev: prva moška
pomen: (samo slabš.) - tista zadeva v očeh, ki se nabira med spanjem in izgleda kot bolj ali manj posušen smrkelj, samo da je v očeh. nahaja se čisto na notranjem robu učeka in lastnika nič ne boli. op.: proizvajalci so tako živali kot ljudje. nekaterim se proizvaja hitreje drugim počasneje.
izvor besede: poddeko v srajnah...
osebno mnenje:
jest jih pa ne prenesem. porkaduš da ne. sama nisem baš proizvajalec muškov, kar jih pa nastane, pa v kali uničim. zbezam ven in med prstoma roke zdriznem. potem si operem rokice. in živim naprej.
človeka najprej pogledam v muške in potem v oči. če ima nekdo oči kot najbolj modromodra špilja na tretjem karibskem čošku od koralnega otoka, pa bele zobke in telo, da bi ga snedel, pri meni nima šans, če se mu v očeh nabirajo muški. vsaj ne, dokler mu jih ne poberem ven. sej ne skrbet, nikol ni blo blazne gužve takelih okol moje osebe ;), to se sam tko reče.
ampak ne morš kar nekomu rečt, da mu hočeš muške pobrat. da ga drugač ne morš gledat. to sem upala rečt doslej moji sestri in še dvema osebama. in odziv v nobenem primeru ni bil blazno razumevajoč...
če mi kdo pusti to narest, sem pa vesela, kot bi bla za malco tazaresna posebna salama.
no, to je ena taka posebnost, ki jo imam...
stvar je tako napredovala, da jih opazim tudi na reklamah, kjer lepe ženske raztegujejo obrazne mišice, ki klonijo pod težo mejkapa. in nobenmu šusu od fotografa ni do zdej pršlo, da bi še tisto gomilo smrklja s fotošopom odstranu... o ne, to pa ne.

grem spat. zobke umit, prst v uč pa hevi metal ... hkonoč.

ps: in NE, nima nobene fotke nekoga tacega, ki bi imel muške v očeh. boženedaj...

3 komentarji:

Miha pravi ...

jest mam

Anonimni pravi ...

pri nas v b. rečejo, daj si odstrani te zaspance.ima pa naš maček zelo neokusne, ne veš točno v katero kategorijo sivih mren spadajo. s.p.

striti pravi ...

@miha: ne izzivi :))
@esmić: pri vas v b. mate na grbu ladjo, pa že maljon let ni nbena iz luke prplula... drgač pa vem: živali me pa sploh ne razumejo. sem enkrat že faj šavs po rok dobla...