petek, 17. avgust 2007

kakorkoli že


ka pa vem.

naredila sem anketo, ki mi bo pomagala pri raziskavi. je mrbit lažje, kot pa da vesoljno slovenijo po telefonu kličem...

namreč:

nekoč sem slišala neko pesem od ansambla olivija (nejbrž, ne me za besedo držat in v pljunkih utopit, če se motim)... in kar nisem mogla pozabit telih dveh besed: "KAKORKOLI ŽE..." je pela žametna deklica, jest sem se pa stopio zraven


vsakič ko sem se spomnla na KAKORKOLI ŽE, mi je Bojan v glavi na hitro naslikal jesen. no, pol je pršu arne in naredil fotografijo. al pa je bla alja, ne vem.


kakorkoli, kakor koli... rumenardečaoranžna, meglena jutra in vonj kostanja. bulerji in puliji in problem s kapo. imam glavo in nosim obraz. pa noben od njiju ne prenaša dobro kap. zgledamo taki vsi mal pomečkani, podolgovati, al pa čist anemični. poudarjeno je tisto, kar bi moralo biti v ozadju. reliefiranje gone bad... :)


kakor koli, jesen...


me pa zanima, če bo kdo izpolnil anketo...

ker lahko se zgodi, dragi moji, da bo striti nekoč doktoriral (ohohohohohahahihi, ne padaj po tleh, mati, oče prim se za svinjsko kračo in ne razdedini me še!) na temo:


Problem izražanja zunajjezikovnih izsekov realnosti v besedilnem svetu:

Kontinuiteta pojavitev polivanlentnih besedilnih enot v primerjavi z njihovo označeno vrednostjo v zunajjezikovnem okolju


in se je treba ustrezno pripravit, pa tud če nau nč.
hudo. js sm si pa neki zmislu smislu...

3 komentarji:

:-) pravi ...

tegale naslova guspa skor dr pa jest čist nič ne štekam, ampak ziher je kul. upam, da mi nau treba ankete izpolnevat, k nam vedla kako list obrnt!

Pegaz pravi ...

Ej, zakaj je pa kakorkoli polivalentna besedilna enota? Zunajjezikovno okolje še gre. Si pa subtilno namignila na "pravi" odgovor z uvodno sličico - ali imaš kontrolno spremenljivko tudi za spremljanje tega vpliva? Hmm?
Jest držim pesti.
(Ke je že una greblica?)
Pegaz :)

PŠT: koko ti spravš skupej bulerje pa jesen, kaj pa svetal vzgled za mladino? Pa če ga pustimo ob strani, kako gresta skupaj potrošništvo/znamke (dr.Marsovc al kaj že) in kvaziuporništvo ("stari s%!$#i drgač uš fasou")? Uh, bileme kamor pogledaš.

striti pravi ...

@:-): kakorkoli obrneš, pa je v redu.
@Pegaz: lahko se kakorkoli v zgornji povedi nanaša na list papirja, na njeno dejanje obračanja listov ali pa na samo besedo kakorkoli.
torej poli=tri v tem primeru.
besedilna enota, ker biva v besedilu
in to so spet moji 'pravilni' odgovori. pa še to: kontrolna spremenljivka se skriva med vrsticami in ni oziroma je polivalentna. je zdej jasno?