sobota, 15. december 2007

pralni stroj in lepi nohti

odpovedal nam je pralni stroj. morali smo kupiti novega in valjda... kdo bo to zrihtal?
najbolj tehnično podkovan član družine nepovezanih.
tega sem se lotio zelo premišljeno in preudarno, ker sem pač vedela, da bom za ta podvig nekako morala v BTC. internet nakupom še ne zaupam. prej sem presurfala vse od gorenja, boscha do bolha.com. prebrala sem tudi nasvete pri kupovanju pralnih strojev. zgledno.
ko sem prišla v trgoino, sme torej točno vedela, kaj hočem, kaetrih razsežnosti, kliko obratov, katerega energijskega obsega, kako velika vrata mora imeti in to.
prodajalec me je bil vesel. najprej je bil malce skeptičen do mene kot osebe ž.spola, odšla pa sem z njegovo telefonsko številko. ;)
kupio. uspeh nepredviden a sladek. zdej ga moramo samo še dostavit do sem, prinest po štengah in učulit pod plinsko peč (ne ni tko grozno kot se bere). že treniram.

potem sem bila jako vesela in sem si kljub švohnatosti ali pa prav zaradi nje rekla,
"pa pejd še v cirty park na manikuro."ali je prav manikira?
in sem šla. tisti otok sredi direndaja je res nekaj posebnega. tam na enem kvadratnem metru delajo 4 ženske, žanskice. imajo kup problemov ena z drugo in nasploh.
ena sinoči ni pomagala pospravit delovnih prostorov(ponavljam - 1m nakvadrat), ker jo je klical d.. druga je svoji tašči dala čisto preveč promocijskih marel, pa je bla kregana od šefice. šefica je stara 7 let manj kot jaz, ima dva otroka. bila sem njena stranka. kaj pa, od šefice.

medtem ko me je obdelovala, sta se zgodili dve katastrofi in je , citiram", skoraj doživela živčnega".

1. pozabla je, da ma otroka še kar v šoli in vrtcu, ura pa je bila 2. dela do 8h. to je rešila suvereno tako, da je poklicala mamico. "živjo mamica(ja, prov tko ji je rekla), kaj delaš?"....

2. jast bi ji skoraj izkrvavela. malo preveč se je zapodila v mojo obnohtno kožico in je kri začela odtekati. bilo je kup neprijetnega stiskanja mezinca, tlačenja gor nekega hudo skelečega razkužila, špricanja z bogve čim, stokanja (z njene strani, jes sem se zabavala ob zgodbici, zakaj ma ona najrajš na kocke narezan ananas) , in tako dalje.
ma me je kar napizdila, kaj se grem s tako občutljivo kožico ob nohtih.
hja, ne vem, sem tako hudo krhko bitje...

ker se mi je smilila, sem ji pustila, da mi je na mezinca razporedila kristalčke. tako milo je prosila. pa okej, kad se troši...

in zdaj imamo pri hiši nov pralni stroj in deset lepih nohtov. eden je malček zgrbančen in krvav, ostali pa lepo po francosko svetleči in roza in tako...

potem sem se iz btc-ja do nas vozila s povprečno hitrostjo 2km/h.

4 komentarji:

nta pravi ...

Striti, tole je pa spet eden tvojih best of zapisov. Za smejat se do solz :-)

lili pravi ...

ej nta, a nismo mi kupili novega stroja? pa je že crknil? majkemi, današnja tehnika pa hitro propade.

nta pravi ...

ja, smo ga. je bil najcenejši in evotigana - šel v pralna nebesa :-)

Vanja pravi ...

O kako razburljiv zapis!! :-)