torek, 13. marec 2007

nemoč


deklica na naši šoli je v petek dobila diagnozo, da se je v njenem telesu nastanil MENINGOKOK.

Neverjetno, kako hitro je te majhna gnusobna oblika hitro postala gospodar cele šole, pa počas tud večine Vrhnike.

To je namreč bakterija, ki se spravi na "očesne veznice, spolovila, okuži dihala, povzroči vnetje možganskih ovojnic in sepso, ki ima izredno hiter potek in se kljub zdravljenju pogosto konča s smrtjo bolnika." (ps: na sliki je nekaj salmoneli poobnega, dotične nisem našla)



deklica je v bolnišnici in ne vemo, kaj bo z njo.

vsi njeni sošolci in osebe, ki so bile v stalnem stiku z njo, morajo po močan odmerek antibiotikov. stvar je nalezljiva in ni nam bilo čisto jasno povedano, kako. kaj je to stalni stik, hudiča?



ko smo to izvedeli,

se nam je zgodil grupni flashback.... 'kdaj sem govorila z njo in kako na blizu?, a je ona ena izmed otrok, ki ti mora vse povedat na 3cm razdalje?, je kdaj kihnila vame?, je kdaj prijela moje ključe, radio?, porkaduš, sej sem popravljala njen test!?!, zadnjič sem ji posodila telefon, bila je pri telovadbi in si odrgnila roko, pri tem pa je pritekla kri..."



sranje v kockah, bi se reklo.

vsi smo hipoma tud po malem čutil simptome delovanja tega stvora: zmedenost, zaspanost, skos me zebe, neki mam izpuščaje zadnje čase, glava me tudi boli, neeeeeeee!

jest sem okužena!

pa ne, pa še ene stvari moram na tem svetu pošlihtat, neki mi manjka na CVju, nisem... ne morem....ne seri.



in tako cel dan.

une dohtarje itak ne jemljem resno, ker za vse, čemur ne vidjo rešitve, predpišejo smrtonosen odmerek antibiotika.

fora je v tem, da mamo na šoli lahko prenašalca.

in vsi šefiči in šefičke se samo nemočno praskajo po drugače vsevednih gwavah, ko jih vprašaš, kako se bomo lotil tega potencialnega problema.

artikulirajo miljon enih samoglasnikov, ki so monoftongi ali diftongi, pa telefonirajo na zavod za zdravstveno varstvo, kjer jih norrrmalno potolažijo, da ni verjetno nič hudega.



naj pa se le opazujemo kakih 2-10 dni. opazujemo(?!!?!), mater jim birokratsko. nej mi pridejo takoj na šolo in izvedejo preiskavo!!!!!!!!!!!!!! testirajo vsakega otroka in osebje posebej!

možno je, da v nemar puščamo še več OGROŽENIH MLADIH ŽIVLJENJ!!!!



jezna sem. zato, ker nič ne morem. NIČ.

in zato, ker mrbit kar nekaj paničarim u tri krasne.



res neverjetno, kok hitr se beseda iz abstraktnega preseli v fizično in te žre. kot ena bakterija.

naprimer današnja word of the day, MENINGOKOK.








2 komentarja:

nta pravi ...

jah nč...če boš oporoko pisala, mi uno pinceto za obrvi dol zapiš! ma dej nehi, kakšen -kok, jest mam tut streptokok, težko verjamem, da je zadeva tako smrtonosna. Loh vam pa jutr na šolo pošljem Matejo Z., da nardi še večjo paniko...ker ona ta -kok sigurn MA!! :-) pa mirno noč.

striti pravi ...

hvala, dans se je zadeva že kr pomirila. punca je baje boljš, otroc pa so to tud mal bl na izi vzel kot kaka prfoksa...:)
to da je vse pd kok-ontrolo.
mateja lahko še mal počaka.